en | South Africa Essentials (TIRB-N) 2015

 • From € 1540

Een reis van Kaapstad naar Johannesburg met vaste vertrekdata!

Deze Zuid-Afrika reis neemt ons mee langs de kustlijn. Geniet van de ‘Big Five’ (olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard) in het Kruger Nationaal Park, bezoek de Wild Coast van KwaZulu Natal, de struisvogels van de Karoo en de Wereld Erfenis Sites Tafelberg en het iSimangaliso Nationaal Park.

Suggested itinerary
 • Aankomst in Kaapstad
  South Africa, Cape Town

  Aankomst in Kaapstad. Transfer vanaf de luchthaven naar het hotel.

  Vrije dag of een optionele uitstap.
  Omstreeks 18h30 ontmoeten we onze gids bij de receptie. We krijgen een korte briefing over het verloop van de verdere reis.

  Optioneel: halve daguitstap in het historische centrum van Kaapstad + Tafelberg (indien het weer het toelaat).

  De Tafelberg bij Kaapstad is een Tafelberg op de westelijke kaap die uitkijkt over Kaapstad en omgeving.

  De berg heeft een kenmerkende platte bovenkant, en is ongeveer drie kilometer breed. De Tafelberg is van vanuit de weide omgeving te zien en is beeldbepalend voor de omgeving. Om die reden fungeert een gestileerde afbeelding van de berg als vlag van Kaapstad en op stadlogo's. Het is tevens een belangrijke toeristische attractie.
  Inwoners van de stad die naar het zuiden (naar de de berg toe) kijken, zien links Duivelspiek (1000 m) en aan de rechterkant wordt de Tafelberg geflankeerd door Leeukop (669 m, Lion's Head) en Seinheuwel (350m, Signal Hill). De bovenkant van de berg is geregeld door wolken bedekt. De achterkant van de berg is complexer dan men zou denken wanneer men de berg van voren ziet. Het hoogste punt op de Tafelberg is McLear's Beacon met 1086 meter. Dit punt werd vernoemd naar een landmeter, Sir Thomas Maclear, die er een trigoniometrisch baken liet plaatsen. Vandaag de dag rest hiervan enkel nog een hoge stapel keien.
  Rondom de berg is het Nationaal park Tafelberg gelegen. De Tafelberg is het enige aardse fenomeen waar een sterrenbeeld (Mensa) naar vernoemd is. Dit sterrenbeeld is vernoemd naar de Franse sterrenkundige Nicolas de Lacaille die dit ontdekte tijdens zijn verblijf in de Kaap in het midden van de 18e eeuw. Het sterrenstelsel kan in de zuidelijke hemisfeer gezien worden; het is midden juli rond middernacht onder Orion te zien.
  Panorama vanop de Tafelberg. De foto kijkt naar het Noorden, en van west naar oost zijn Leeukop, Seinheuwel, Robbeneiland, het centrum van Kaapstad, de haven van Kaapstad, en Duivelspiek.

  Optioneel: transfer van de Kaapstad Internationale Luchthaven naar het hotel in het centrum van de stad.

  Overnachting inclusief ontbijt: Inn on the Square of gelijkwaardig

  More
 • Kaapstad - Vrije Dag
  South Africa, Cape Town

  Ontbijt in het hotel.

  Gelegen op een veertigtal kilometer van Kaap de Goede Hoop, is Kaapstad geografisch bekeken een van de meest geïsoleerde grootsteden ter wereld. Het prachtige landschap, een combinatie van bergen, stranden en wijngaarden, wordt gedomineerd door de majestueuze Tafelberg (1000 m hoogte). Tevergeefs probeert men Kaapstad te vergelijken met andere grote kuststeden zoals Rio de Janeiro, Sydney of San Francisco, maar Kaapstad doorstaat de vergelijking met glans.Het centrum weerspiegelt het historisch gedeelte, enkele oude wijken, het ‘Waterfront’ (de oude haven die omgetoverd werd tot een enorm commercieel centrum met een uitgebreid aanbod van winkels, restaurants, hotels en cafés) en de huidige haven. De rest van de stad bestaat uit een reeks van agglomeraties die zich rond de Tafelberg nestelen. Zoals vele steden in Zuid-Afrika is ook Kaapstad een stad van contrasten. Met een Europese toets, en een deeltje Afrikaans, maar toch niet helemaal, vormt Kaapstad een kwetsbare mengeling van Derde Wereld en het Westen. De extreme verscheidenheid van de bevolking en de vele verschillende wijken maken van Kaapstad een boeiende metropool tussen twee oceanen.

  Optioneel: volle daguitstap rond het Kaapse Schiereiland met een bezoek aan Kaappunt, Kaap de Goede Hoop, de Afrikaanse pinguïn kolonie op Boulders Beach en de Kirstenbosch Nationale Botanische Tuinen.

  Lunch en diner zijn niet inbegrepen.

  Het hotel bevindt zich in het hart van de stad, op het bekende Greenmarket Square plein waar elke dag de beroemde Afrikaanse markt gehouden wordt.

  Overnachting inclusief ontbijt: Inn on the Square of gelijkwaardig

  More
 • Kaapstad - Stellenbosch
  South Africa, Stellenbosch

  Na het ontbijt verlaten we Kaapstad en rijden naar het centrum van Stellenbosch waar we een wandeling maken door het historische centrum van de stad.

  De plaats is genoemd naar Simon van der Stel (Van der Stels bosch), die het gebied in november 1679 verkende toen het nog Wildenbosch geheten was, en zeer onder de indruk was van de pracht en de vruchtbaarheid ervan. Nog in datzelfde jaar vestigden de eerste kolonisten er zich. Het is daarmee de oudste Europese nederzetting van Zuid-Afrika na Kaapstad, dat zo'n vijftig kilometer ten westen van Stellenbosch ligt.

  Stellenbosch is een belangrijk centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Voor toeristen is Stellenbosch vooral aantrekkelijk vanwege de vele oude huizen in Kaaps-Hollandse stijl. Met name de Dorpsstraat is schilderachtig te noemen met Oom Samie se winkel. De vele eiken zijn een overblijfsel van de grote behoefte aan eikenhout in de begintijd van de wijnboerderijen. De van oorsprong Europese wijnboeren waren namelijk gewend hun wijnvaten van eikenhout te maken. Stellenbosch wordt daarom ook wel Eikestad genoemd. Omdat de eiken door het Zuid-Afrikaanse klimaat veel sneller groeiden dan in Europa, bleek het eikenhout al snel te sponzig, en dus ongeschikt, om wijnvaten van te maken.

  Bezoek aan het Drakenstein Correctionele Centrum, de gevangenis waar Mandela vrijgelaten werd na 27 jaar achter tralies. We bezoeken de woning waarin Nelson Mandela woonde tijdens zijn laatste 3 jaar gevangenschap.

  Onderweg stop voor lunch in Paarl (niet inbegrepen) op een wijnboerderij.

  Verder naar Paarl, Zuid-Afrika’s derde oudste stad, vernoemd naar de granietrots dat volgens de overlevering scheen als een parel wanneer nat met de zon erop. Deze enorme graniet monoliet is ’s wereld tweede grootste.

  We stoppen bij het Afrikaans Taalmonument aan de voet van de Paarlberg. Dit imposant monument is opgericht ter ere van de Afrikaanse Taal en de evolutie van het Afrikaans. Het monument staat symbool voor de talen die uiteindelijk Afrikaans de huidige vorm gaven: Duits, Frans, Nederlands, Xhosa, Zulu en Khoi. 

  Lunch en diner zijn niet inbegrepen.

  In de late namiddag komen we aan in Stellenbosch, bij het hotel omringt door wijngaarden.

   

  Overnachting inclusief ontbijt: Protea Hotel Stellenbosch of gelijkwaardig

  More
 • Stellenbosch - Oudtshoorn via Route 62
  South Africa, Oudtshoorn

  Na het ontbijt zetten we onze reis verder via Route 62 naar Stellenbosch.
  Route 62 meanders tussen Kaapstad, Oudtshoorn, de Tuinroute en Port Elizabeth.

  Het is een populaire alternatieve route voor de N2 en beslist een stuk mooier landschap dan de N2. De route kreeg nieuw leven ingeblazen dankzij de wijnindustrie en dorpjes zoals Barrydale, Montagu, Ashton, Bonnievale, Robertson, McGregor, Worcester, Ceres, Wolseley, Tulbagh, Paarl en Wellington. Route 62 is de langste wijnroute ter wereld en biedt onderweg restaurants en wijnlandgoederen zoals Van Loveren Wine Estate nabij Robertson waar men bij elke grote gebeurtenis in de wereld een boom plant of ‘Viljoensdrif’ waar gasten kunnen genieten van een rivier boottocht met’Uncle Ben’. In Tulbagh hebben gasten de gelegenheid om Krone Borealis wijn te proeven terwijl men geniet van het prachtige uitzicht op het landgoed van de Twee Jonge Gezellen.
  De spookkelder van de Opstal Wine Estate nabij Rawsonville is een combinatie van uitstekende wijn, keuken en de koude rilling op de rug tijdens een tochtje in de ‘onderwereld’ vol spinnewebben, wijnvaten en…spoken.

  Lunch onderweg is niet inbegrepen alsook diner.

  Ons volgend bezoek is de wijn en brandy fabriek in Robertson. Hier hebben we de gelegenheid om brandy te proeven.

  Oudtshoorn, hoofdstad van de Kleine Karoo, is een bezienswaardig stadje waar Nederlandse gereformeerde kerken, synagogen en de overblijfselen van de weelderige huizen van de struisvogelmagnaten buren zijn. In de jaren 1850, was Zuid-Afrika uitvoerder van struisvogelpluimen. Enkele boeren rond Oudtshoorn kregen het idee om gezamelijk struisvogels te fokken in weilanden waar ze zich op een natuurlijke manier konden voortplanten. Een broedmachine werd hiervoor in werking gesteld. In 1875 telde men in het district van Oudtshoorn 2.159 struisvogels. De bloei kwam doordat er een warm en droog klimaat heerst, de goede kwaliteit van de grond en een goede bevloeiing van de rupsklaver velden. De Eerste Wereldoorlog maakte echter een einde aan deze industrie niet tegenstaande dat er op heden nog heel veel struisvogels in deze regio te vinden zijn.

  Overnachting inclusief ontbijt: Protea Hotel Riempie Estate of gelijkwaardig

  More
 • Oudtshoorn - Plettenbergbaai
  South Africa, Plettenberg Bay

  Ontbijt en doorreis naar de Cango Vallei waar we een bezoek brengen aan een van de grootste grotten op het Zuidelijk Halfrond, de Cango Grotten. Daarna een begeleide rondleiding aan een actieve struisvogelboerderij.

  De streek rond Oudtshoorn is de Karoo, een landstreek in Zuid-Afrika die het grootste deel van de Noordelijke Kaap-provincie beslaat. Het gebied is een halfwoestijn dat vrijwel geheel boomloos is. Het gebied is sterk Afrikaanstalig en wordt gebruikt voor extensieve veeteelt. De wegen in de Karoo zijn vaak onverhard, maar omdat het weinig regent en er weinig verkeer is, zijn ze uitstekend te berijden. Er is een aantal streken, onder andere de Hantam. De Oranjerivier stroomt door het noorden van de Karoo naar de Atlantische Oceaan. In het dal van de Oranje is door bevloeiing landbouw mogelijk, veelal wijnbouw. Het Karoobekken staat bekend om zijn fossiele vindplaatsen, de Karoo Supergroup.

  We rijden verder via de Outenique Pass naar Knysna. De pas werd gebouwd door krijgsgevangen tussen 1943 en 1951.

  Stop in Knysna waar we genieten van het uitzicht over de Knysna Lagune en de Knysna Heads, twee rotsformaties die de toegang tot de lagune vormen.
  Onze eindbestemming voor vandaag is het 8 km lange strand van Keurbooms nabij Plettenbergbaai. Het hotel dat vlak aan het strand ligt heeft een privaat toegang tot het strand.

  Lunch en diner niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt: The Dunes Hotel & Resort of gelijkwaardig

  More
 • Plettenbergbaai - Vrije Dag
  South Africa, Plettenberg Bay

  Ontbijt en vrije dag.

  Optioneel: een daguitstap in de omgeving van Knysna met bijvoorbeeld een bezoek aan het Featherbed Natuurreservaat inclusief lunch, het aanraken van olifanten in het Knysna Elephant Park), wandeling naar de Knysna Heads of een bezoek aan het prachtige Noetzie Beach Strand, de Knysna Waterfront.

  Lunch en diner niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt: The Dunes Hotel & Resort of gelijkwaardig

  More
 • Plettenbergbaai - Port Alfred via de Oostelijke Tuinroute
  South Africa, Port Alfred

  Ontbijt in het hotel.
  We verkennen verder de Tuinroute. De naam Tuinroute verwijst naar de ecologische diversiteit van de streek, gelegen tussen de Indische Oceaan en de Tsitiskamma Bergen.
  Tsitsikamma is een oeroude San naam en betekent ‘plaats waar water in overvloed is’.
  Wandeling door het regenwoud naar de hangbrug over de Stormsrivier.
  Lunch in Tsitsikamma (niet inbegrepen).

  Daarna verlaten we de Tuinroute en rijden door naar Port Alfred, een dorp in het hart van de Sunshine Coast en op de oevers van de Kowie Rivier.

  Overnachting inclusief ontbijt: Halyards Hotel or gelijkwaardig

  More
 • Port Alfred - Coffee Bay
  South Africa, Coffee Bay

  Vroeg ontbijt gevolgd door een boottocht op de Kowie Rivier. Daarna een lange rit van Port Alfred naar de Wild Coast.
  Dit is hartje traditioneel Zuid-Afrika met prachtige landschappen, wilde kustlijn met geiten en koeien op de weg. De streek is al vele decennia weinig veranderd en is ook het gebied waar Nelson Mandela opgroeide.
  Qunu is het geboortedorp van Nelson Mandela en was vroeger deel van het thuisland Transkei. In de groene heuvels van Transkei bevindt zich nog steeds de woning van Madiba, zoals de Zuid-Afrikanen hem noemen.
  De sterke traditionele Xhosa cultuur is overal in de streek merkbaar.

  Onze eindbestemming voor vandaag is Koffiebaai, vernoemd naar een schip geladen met koffiebonen aan de grond liep in 1893.

  Lunch is niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt en diner: Ocean View Hotel of gelijkwaardig

  More
 • Coffee Bay (Vrije Dag)
  South Africa, Coffee Bay

  Ontwaak met het geluid van de Indische Oceaan en geniet van het ontbijt in het hotel.
  Maak eventueel een excursie in de regio of geniet gewoon van strand, zee en zon.
  In de buurt van het hotel zijn er ook prachtige wandelingen.
  Het natuurschoon is er overweldigend en in de branding staat de ‘Hole in the Wall’, een rots met een gat in het midden.

  Lunch is niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt en diner: Ocean View Hotel of gelijkwaardig

  More
 • Coffee Bay - San Lameer via Mthatha
  South Africa, Southbroom

  Na het ontbijt in het hotel zetten we koers richting Coffee Bay via Mthatha.
  Verder via de N2 naar de Wild Coast, ook bekend als Transkei of Pondoland, een vroeger zwart thuisland in de Oost-Kaap Provincie.

  Dit is hartje traditioneel Zuid-Afrika met prachtige landschappen, wilde kustlijn met geiten en koeien op de weg. De streek is al vele decennia weinig veranderd en is ook het gebied waar Nelson Mandela opgroeide.
  Door naar San Lameer, aan de rand van de warme Indische Oceaan. In de avond zijn we vrij om te dineren in het stadje.

  Overnachting inclusief ontbijt: Peermont Mondazur Resort of gelijkwaardig

  More
 • San Lameer - Hluhluwe via St. Lucia
  South Africa, Mkuze

  Vroeg ontbijt en vertrek naar de South Coast via St. Lucia naar Hluhluwe.

  Aankomst in St. Lucia, het enige stadje dat zich binnenin het iSimangaliso Nationaal Park bevindt. Dit reservaat is uitgeroepen tot UNESCO Wereld Erfgoed en is het grootste rivieren estuarium in Afrika.

  De moeraslanden van iSimangoliso / Greater St. Lucia liggen aan de oostkust van KwaZoeloe-Natal in Zuid-Afrika, zo'n 275 kilometer ten noorden van Durban. Het moeraslandpark is het op twee na grootste park van Zuid-Afrika en omvat 280 kilometer kustlijn, van de Mozambiquaanse grens in het noorden tot Mapelane ten zuiden van het estuarium van St. Lucia. Het beslaat 3280 km² aan natuurlijke ecosystemen. Het park omvat het St. Lucia wildreservaat, False Bay Park, St. Lucia Marine Reserve, Sodwana Bay National Park, Maputaland Marine Reserve, Cape Vidal, Ozabeni, Mafabeni, Tewate Wilderness Area en Mkuze wildreservaat.

  Genet van een wandeling door het gezellige stadje of een optionele twee uur lange boottocht op het rivieren estuarium met gegarandeerd zien van krokodillen, nijlpaarden, verschillende vogelsoorten of met wat geluk zelfs een olifant op de oevers.

  Bij aankomst in het Zulu dorp, check-in gevolgd door een 4x4 safari in open voertuig (inclusief) in het Hluhluwe-Umfolozi Wildreservaat, op zoek naar de Big-5.

  Deze parken behoren tot de oudste parken van Zuid-Afrika. Hluhluwe Park werd in 1895 opgericht maar het is pas in 1989 dat het gebied van de Corridor Reserve toegevoegd werd. Met zijn oppervlakte van 96.453 ha is het eveneens het derde grootste wildpark in Zuid-Afrika. Het park bevat 85 verschillende wilde dieren waaronder buffels, gnoes, zebra's, giraffen, olifanten, dwergantilopen, reebokken, leeuwen, luipaarden, hyena's, bavianen en krokodillen. Bovendien zijn er verschillende soorten neushoorns: de veel voorkomende witte neushoorn en de moeilijk te lokaliseren zwarte neushoorn die zich steeds schuil houdt in zeer dichte struikgewas. Naast de vele zoogdieren is het park ook een thuishaven voor meer dan 400 soorten vogels.

  Lunch en diner niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt: Dumazulu Lodge & Cultural Village of gelijkwaardig

   

  More
 • Hluhluwe - Malelane via Swaziland
  South Africa, Malelane

  Vandaag reizen we door naar Malelane in de Mpumalanga Provincie via Swaziland.
  Na een vroeg ontbijt rijden we via de N2 naar de Lavumisa grenspost waar we de nodige grensformaliteiten doen (dezelfde paspoort regels gelden als voor Zuid-Afrika).
  Stop voor lunch in de Ezulwini Vallei (niet inbegrepen)..

  Swaziland heeft een oppervlakte van 17.000 km² en is daarmee het kleinste koninkrijk in het zuidelijk halfrond (het land is ongeveer even groot als Wales in het Verenigd Koninkrijk of de staat New Jersey in de Verenigde Staten). Swaziland is 193 km lang van noord naar zuid en slechts 145 km van oost naar west. Hoe klein het land ook mag zijn, het is een interessante toeristische bestemming wat heel wat natuur te bieden heeft.

  In het noorden van Swaziland doen we opnieuw de nodige grensformaliteiten bij de Mananga grenspost. Verder via de N4 naar onze eindbestemming nabij Malelane.

  Lunch en diner niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt en diner: Pestana Kruger Lodge of gelijkwaardig

  More
 • Malelane - Hazyview via Kruger Nationaal Park
  South Africa, Malelane

  Ontbijt in het hotel daarna vertrek naar het beroemde Kruger Nationaal Park.

  Het Krugerpark is niet alleen een van de meest bekende wildparken ter wereld maar ook een van de grootste beschermde en oudste parken. Het is gelegen aan de grens met Mozambique en het omvat bijna 2 miljoen hectaren, een grootte te vergelijken met Wales. Tot de aankomst van de Europeanen zag de regio er waarschijnlijk uit zoals het actuele park, uitgestrekt en wild. Intussen, tijdens de 19de eeuw, onderzochten blanke boeren en jagers de regio en doodden vele wilde dieren. De Boerenoorlog die in 1899 uitbrak deed ook niet veel goeds daar de Boeren zoals de Engelsen zich er van levensmiddelen voorzagen. In mei 1926 werd dit mooie stuk grond eindelijk definitief beschermd en verklaard tot Nationaal Park. Het park werd gedoopt ter ere van Paul Kruger die het land leerde wat natuurbescherming betekende door het oprichten van Sabie Game Reserve in 1898 dat nu deel uitmaakt van het Krugerpark.

  Het Krugerpark is de trots van Zuid-Afrika vanwege z’n prachtige landschappen en rijke fauna. Het grootste deel van het park is samengesteld uit open vlaktes bedekt met kort gras en bush waar hier en daar rotsen aan de oppervlakte komen. Men vindt er leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns (de « Big Five ») maar ook cheetahs, giraffen, nijlpaarden en talrijke antilopen. In totaal zijn er 137 zoogdieren, bijna 500 vogelsoorten en meer dan 100 soorten reptielen.

  Geniet van een rit door het nationaal park in een gesloten voertuig (met de bus) op zoek naar groot en klein wild.
  In de namiddag verlaten we Kruger Park en rijden terug naar het hotel.

  Optioneel: ten zeerste aan te raden (beter zich en fotografie mogelijkheden) met een 4x4 voertuig in het nationaal park (daguitstap) exclusief lunch.

  Overnachting inclusief ontbijt en diner: Casa do Sol Hotel of gelijkwaardig

  More
 • Kruger Nationaal Park
  South Africa, Hazyview

  Na het ontbijt brengen we onze tweede dag door in het Kruger Nationaal Park.
  Met de gesloten voertuigen gaan we op zoek naar wild in dit immens reservaat.

  Overnachting inclusief ontbijt en diner: Casa do Sol Hotel of gelijkwaardig

  More
 • Hazyview - Johannesburg via Panorama Route
  South Africa, Johannesburg

  Ontbijt in het hotel.
  De hoogtepunten van vandaag bevinden zich inde Panorama Route: de Blyde Rivier Canyon en de Drie Rondawels, Bourcke’s Luck Potholes en Wonderwiew bij God’s Window (het hoogste uitzichtpunt op deze route).

  De Blyde River Canyon is één van ’s wereld grootste groene canyons, dit is de start van onze Panorama Route. De route doet ook de Blyde River Canyon en de Three Rondawels aan, de Lisbon Falls, Bourcke’s Luck Potholes en Wonderview, het hoogste uitzichtpunt voor vandaag. Het uitzicht is bij goed weer fenomenaal en is een van de mooiste in het land.

  Lunch en diner niet inbegrepen.
  Aankomst in de late namiddag in Johannesburg.

  Overnachting inclusief ontbijt: Crowne Plaza/The Rosebank Hotel of gelijkwaardig

  More
 • Johannesburg - Vrije Dag
  South Africa, Johannesburg

  Uitrusten of optionele excursie zoals bijvoorbeeld naar het leeuwenpark (hier kan men leeuwen aanraken), een bezoek aan Johannesburg of Pretoria.

  Optioneel: Een sterke aanrader is een halve dag uitstap naar Soweto (optioneel) of Gold Reef City..

  Er aanbevolen is dineren op het Nelson Mandela Plein in Sandton. Op het plein staat het enorme bronzen beeld van Nelson Mandela terwijl er onder het plein een groot winkelcentrum is.

  Gold Reef City: Een ontspannende manier om eens een kijkje te nemen in de goudmijn industrie, op slechts 6 km van Johannesburg. Hier worden bezoekers in een mijnschacht genomen en zien het complete mijnproces, van goudwinning uit gesteente tot het smelten en gieten van hout in een vorm. Boven de grond is een pretpark met restaurants, pubs en zelfs een hotel.

  Soweto, wat staat voor 'south-western township', ligt op 20 km van Johannesburg. Hier leven op 100 km² tussen 1.5 en 4 miljoen mensen (dit veranderd constand aangezien de bevolking erg mobiel is. Soweto is oorspronkelijk ontworpen om de zwarte arbeiders klasse weg te houden van de blanke woonbuurten. Soweto bestaat tegenwoordig uit de rijke buurt Diepkloof, hostels die gebouwd werden om zwarte mannen onder te brengen en squatter camps of de zogenaamde krottenwijken.
  De inwonders van Soweto zijn een homogene groep, een etnische mix van zwarte bevolkingsgroepen. De grootste groep zijn de Zulu's zo'n 33%. De rijke klasse in Diepkloof en een erg kleine middenklasse in andere delen van Soweto zijn in schril contrast met de hoofdzakelijk erg arme bevolking. Het overgrote deel van de bevolking heeft geen vast inkomen en de werkloosheidsgraad is erg hoog tussen 50 en 80%.

  Lunch en diner niet inbegrepen.

  Optioneel: privaat transfer naar de OR Tambo Internationale Luchthaven.

  EIND VAN DE REIS

  More
 • blank day
  Extra day
  South Africa
  Drag this day to whichever position you want and fill in how you want to experience this extra day.
Includes
 • English/African/German guidance
 • All meals
Excludes
 • Optional excursions
 • Optional meals
 • Entrance fees
Options
 • Default option deal
  € 37.00 Transfers
  Prijs op basis van 2 personen (toeslag voor & na kantooruren)
 • Default option deal
  € 150.00 Extra nacht in Johannesburg
  Crown Plaza Rosebank Hotel per gedeelde kamer
 • Default option deal
  € 0.00 Excursies
  Vraag ons de prijs voor excursies in Kaapstad en Johannesburg
Detailed information

Vertrek tijden: geselecteerde zaterdagen vanaf het Inn on the Square Hotel om 07h30

Begeleiding: tweetalige gidsen – Engels of Duitstalig

Aantal deelnamers: 2 tot 26 per voertuig

Accommodatie: 3* - 4* hotels en safari lodges

Voertuig: Luxe sedan, minibus of luxe bus

Practical information

Alle excursies zijn met Engelstalige of Afrikaanstalige gids.

Alle excursies zijn scheduled, dus met bus of minibus tenzij anders vermeldt (bijvoorbeeld privaat).

Price from

€ 1540.00

Starting price per person, without flights

Detailed prices

My travel idea - Drag and drop in order you want...