en | South African Explorer 2015

 • From € 2345

Vast afreisdata!

Geniet van wildobservaties in vijf verschillende gebieden, verblijf in drie privaat lodges en bewonder Afrika’s ‘Big Five’ (leeuw, neushoorn, olifant, buffel en luipaard). Bezoek Wereld Erfenis gebieden, maak een oceaan safari en wandel door het regenwoud van Tsitsikamma.

Suggested itinerary
 • Aankomst Johannesburg
  South Africa, Johannesburg

  Aankomst in Johannesburg. Transfer vanaf de OR Tambo Internationale Luchthaven naar het hotel.

  Daar de reis begint de volgende dag verblijven we een extra dag in Johannesburg.

  De Zoeloenaam voor Johannesburg is e’Goli: stad van goud. De wereldstad Johannesburg is het resultaat van een besmettelijke ziekte: goudkoorts. In een eeuw tijd is de stad uitgegroeid van een grasvlakte tot een miljoenenstad. Waar goudzoekers in 1886 hun tenten opsloegen, staan nu wolkenkrabbers tegen elkaar aangedrukt. Johannesburg is het zaken-en industriecentrum van Zuid-Afrika. Hoeveel mensen er precies wonen is onbekend. Inclusief de voorsteden en omliggende townships, moeten het er rond de 7 miljoen zijn.

  Na de lunch maken we een namiddag excursie in Johannesburg. Na een bezoek aan Newtown gaan we naar de top van het Carlton Centre, het hoogste gebouw in de stad, en genieten er van het uitzicht over deze wereldstad.

  Diner is niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt: Crowne Plaza Johannesburg Hotel of gelijkwaardig.

  More
 • Johannesburg - Hoedspruit via Dullstroom
  South Africa, Hoedspruit

  Ontbijt in het hotel. Daarna verlaten de stad en rijden via Dullstroom in de Mpumalanga Provincie naar het Makalali Privaat Wildreservaat nabij Hoedspruit.
  Stop onderweg voor de lunch (niet inbegrepen).

  Het Makalali Game Reserve is een pionier in eco-toerisme. Ooit een vee boerderij en tegenwoordig een heropleving van de inheemse natuurlijke omgeving waarin opnieuw de Big-5 (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard) herintroduceert werden.
  Geniet van de bushveld tijdens een 4x4 safari op zoek naar groot en klein wild.

  Overnachting inclusief ontbijt, diner en twee safari activiteiten per dag: Makalali Private Game Reserve of gelijkwaardig

  More
 • Hoedspruit - Sabie via Panorama Route
  South Africa, Panorama Route

  Vroeg uit de veren voor een 4x4 safari in het reservaat. Daarna ontbijt en check-out.

  We rijden deze ochtend terug naar de Mpumalanga Provincie.
  De hoogtepunten van vandaag bevinden zich inde Panorama Route: de Blyde Rivier Canyon en de Drie Rondawels, Bourcke’s Luck Potholes en de Pinnacle rots.

  De Blyde River Canyon is één van ’s wereld grootste groene canyons, dit is de start van onze Panorama Route. De route doet ook de Blyde River Canyon en de Three Rondawels aan, de Lisbon Falls, Bourcke’s Luck Potholes en Wonderview, het hoogste uitzichtpunt voor vandaag. Het uitzicht is bij goed weer fenomenaal en is een van de mooiste in het land.
  Stop voor lunch (niet inbegrepen) in Graskop.

  Lunch en diner niet inbegrepen.

  Onze eindbestemming voor vandaag is het rustige dorpje Sabie. We komen aan in de late namiddag en hebben de tijd om even op te frissen voor het diner.

  Overnachting inclusief ontbijt en diner: Lone Creek River Lodge

  More
 • Sabie - Mthethomusha Game Reserve via Kruger Nationaal Park
  South Africa, White River

  Het Krugerpark is niet alleen een van de meest bekende wildparken ter wereld maar ook een van de grootste beschermde en oudste parken. Het is gelegen aan de grens met Mozambique en het omvat bijna 2 miljoen hectaren, een grootte te vergelijken met Wales. Tot de aankomst van de Europeanen zag de regio er waarschijnlijk uit zoals het actuele park, uitgestrekt en wild. Intussen, tijdens de 19de eeuw, onderzochten blanke boeren en jagers de regio en doodden vele wilde dieren. De Boerenoorlog die in 1899 uitbrak deed ook niet veel goeds daar de Boeren zoals de Engelsen zich er van levensmiddelen voorzagen. In mei 1926 werd dit mooie stuk grond eindelijk definitief beschermd en verklaard tot Nationaal Park. Het park werd gedoopt ter ere van Paul Kruger die het land leerde wat natuurbescherming betekende door het oprichten van Sabie Game Reserve in 1898 dat nu deel uitmaakt van het Krugerpark.

  Het Krugerpark is de trots van Zuid-Afrika vanwege z’n prachtige landschappen en rijke fauna. Het grootste deel van het park is samengesteld uit open vlaktes bedekt met kort gras en bush waar hier en daar rotsen aan de oppervlakte komen. Men vindt er leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns (de « Big Five ») maar ook cheetahs, giraffen, nijlpaarden en talrijke antilopen. In totaal zijn er 137 zoogdieren, bijna 500 vogelsoorten en meer dan 100 soorten reptielen.

  Geniet van een rit door het nationaal park in een gesloten voertuig (met de bus) op zoek naar groot en klein wild.
  In de namiddag verlaten we Kruger Park via de Malelane Gate en rijden naar de lodge in het Mthethomusha Game Reserve waar we deelnemen aan een 4x4 safari in open voertuigen.

  Overnachting inclusief ontbijt, diner en één 4x4 safari: Bongani Mountain Lodge of gelijkwaardig

  More
 • Methethomusha Game Reserve - St. Lucia via Swaziland
  South Africa, Unknown city

  Ontbijt en vertrek via de N4 naar Malelane waar er even gestopt wordt. Na de nodige grensformaliteiten (dezelfde paspoort regels gelden als voor Zuid-Afrika) bij de Mananga Grenspost rijden we dwars door Swaziland.

  Swaziland heeft een oppervlakte van 17.000 km² en is daarmee het kleinste koninkrijk in het zuidelijk halfrond (het land is ongeveer even groot als Wales in het Verenigd Koninkrijk of de staat New Jersey in de Verenigde Staten). Swaziland is 193 km lang van noord naar zuid en slechts 145 km van oost naar west. Hoe klein het land ook mag zijn, het is een interessante toeristische bestemming wat heel wat natuur te bieden heeft.

  Lunch onderweg (niet inbegrepen). Daarna verder naar de Lavumisa Grenspost, terug in Zuid-Afrika, in het sub-tropische Zulu Koninkrijk KwaZulu Natal. Verder naar Hluhluwe.
  Aankomst in de vroege avond.

  Lunch en diner niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt + 1 safari activiteit: Elephant Lake Hotel

  Optioneel: nacht safari in St. Lucia

  More
 • St. Lucia - Durban
  South Africa, Durban

  Na het ontbijt genieten we van de charme in het paradijs van het UNESCO Wereld Erfgoed iSimangaliso Nationaal Park en het grootste rivieren estuarium in Afrika.

  De moeraslanden van iSimangoliso / Greater St. Lucia liggen aan de oostkust van KwaZoeloe-Natal in Zuid-Afrika, zo'n 275 kilometer ten noorden van Durban. Het moeraslandpark is het op twee na grootste park van Zuid-Afrika en omvat 280 kilometer kustlijn, van de Mozambiquaanse grens in het noorden tot Mapelane ten zuiden van het estuarium van St. Lucia. Het beslaat 3280 km² aan natuurlijke ecosystemen. Het park omvat het St. Lucia wildreservaat, False Bay Park, St. Lucia Marine Reserve, Sodwana Bay National Park, Maputaland Marine Reserve, Cape Vidal, Ozabeni, Mafabeni, Tewate Wilderness Area en Mkuze wildreservaat.

  Een 4x4 safari in open voertuigen is inbegrepen.
  Na de lunch zetten we de reis verder naar Durban.
  Lunch en diner zijn niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt: Protea Hotel Edward of gelijkwaardig

  More
 • Durban - Port Elizabeth
  South Africa, Port Elizabeth

  Ontbijt en vrije ochtend om de omgeving van de Golden Mile, een mijl lange promenade langs de Indische Oceaan, te verkennen.

  Durban is de derde grootste stad en de belangrijkste haven voor de algemeen cargo vervoer van Zuid-Afrika. De stad werd in 1823 opgericht en was in die tijd een klein commerciële trefpunt. Het telt nu meer dan 700.000 inwoners en is een van de meeste kosmopoliet stad van het land. De stad heeft een belangrijk gemeenschap van Indische oorsprong. De kust van Durban is ook een bekend voor haar mooie kusten en boeiende golven. Het maakt een goede toeristische bestemming voor de surfers uit.

  Kort na de middag worden we opgehaald voor onze transfer naar de King Shaka Inernationale Luchthaven voor de vlucht naar Port Elizabeth (vlucht niet inbegrepen).
  Bij aankomst in Port Elizabeth worden we opgehaald voor onze transfer naar het hotel.

  Lunch en diner niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt: Protea Hotel Marine of gelijkwaardig

  More
 • Port Elizabeth - Knysna via Tsitsikamma
  South Africa, Knysna

  Geniet van het ontbijt. Daarna reizen we door naar het prachtige Tsitsikamma Nationaal Park en Knysna. Onze eerste stop is Storms Rivier waar we een wandeling maken door het regenwoud naar de hangbrug over de Storms Rivier.
  Lunch (niet inbegrepen) in de buurt van het Tsitsikamma woud.

  Knysna is bekend als de parel van de Tuinroute. De aantrekkelijkheid van de stad is aan haar lagune gebonden. Dit kustmeer telt 13 km² en komt uit in de oceaan door een smal kanaal omgegeven door twee heuvels bekend als de hoofden (“The Heads”). Watersporten vormen de hoofdactiviteit op de lagune. De streek is ook wel beroemd voor zijn smaakvolle oesters. De omgeving is gevormd door heuvels bedekt met pijnbossen.

  Bij aankomst in Knysna maken we een zonsondergang cruise (indien het weer het toelaat) op de prachtige lagune. Tijdens de informatieve cruise krijgen we ook meer informatie over de oesterkwekerijen in de omgeving.

  Lunch en diner zijn niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt: Protea Hotel Knysna Quays of gelijkwaardig

  More
 • Knysna - Plettenberghbaai - Knysna
  South Africa, Knysna

  Na het ontbijt rijden we naar Plettenbergbaai. Vanaf Lookout Beach maken we een ‘oceaan safari’ (indien het weer het toelaat). Met wat geluk observeren we walvissen, dolfijnen, zeehonden en marine vogelsoorten.
  In de namiddag maken we een begeleide uitstap naar het Qolweni Township waar we een school en crèche bezoeken. U bent meer dan welkom om schriften of schrijfmateriaal te doneren.
  Terug naar het hotel in de late namiddag.

  Lunch en diner zijn niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt: Protea Hotel Knysna Quays of gelijkwaardig

  More
 • Knysna via Wilderness naar Oudtshoorn
  South Africa, Oudtshoorn

  Na het ontbijt vertrek naar Oudtshoorn, gelegen in de Klein Karoo. We maken twee fotostops: Map of Africa uitzicht punt bij Wilderness en de Outenique Pass, gebouwd door krijgsgevangen rond de 2e Wereldoorlog.

  Oudtshoorn, hoofdstad van de Kleine Karoo, is een bezienswaardig stadje waar Nederlandse gereformeerde kerken, synagogen en de overblijfselen van de weelderige huizen van de struisvogelmagnaten buren zijn. In de jaren 1850, was Zuid-Afrika uitvoerder van struisvogelpluimen. Enkele boeren rond Oudtshoorn kregen het idee om gezamelijk struisvogels te fokken in weilanden waar ze zich op een natuurlijke manier konden voortplanten.

  Een broedmachine werd hiervoor in werking gesteld. In 1875 telde men in het district van Oudtshoorn 2.159 struisvogels.

  De bloei kwam doordat er een warm en droog klimaat heerst, de goede kwaliteit van de grond en een goede bevloeiing van de rupsklaver velden. De Eerste Wereldoorlog maakte echter een einde aan deze industrie niet tegenstaande dat er op heden nog heel veel struisvogels in deze regio te vinden zijn.

  Lunch op een struisvogel boerderij (niet inbegrepen). Na de lunch krijgen we een begeleid bezoek aan de boerderij. Wie het aandurft en niet te zwaar is kan zelfs een struisvogel rijden!

  Lunch is niet inbegrepen.

  In de namiddag hebben we de kans om een optionele 4x4 safari bij een lodge.

  Overnachting inclusief ontbijt en diner: De Opstal Country Lodge of gelijkwaardig

  More
 • Oudtshoorn - Kaapstad via Route 62
  South Africa, Cape Town

  Vandaag neemt de reis ons mee van Oudtshoorn naar Kaapstad maar eerst beginnen we met een begeleid bezoek aan de Cango Grotten. Maar eerst, na het ontbijt, hebben we de unieke kans om Afrikaanse olifanten aan te raken. Deze landreuzen leven op het grondgebied van Buffelsdrift.

  Route 62 meanders tussen Kaapstad, Oudtshoorn, de Tuinroute en Port Elizabeth.
  Het is een populaire alternatieve route voor de N2 en beslist een stuk mooier landschap dan de N2. De route kreeg nieuw leven ingeblazen dankzij de wijnindustrie en dorpjes zoals Barrydale, Montagu, Ashton, Bonnievale, Robertson, McGregor, Worcester, Ceres, Wolseley, Tulbagh, Paarl en Wellington. Route 62 is de langste wijnroute ter wereld en biedt onderweg restaurants en wijnlandgoederen zoals Van Loveren Wine Estate nabij Robertson waar men bij elke grote gebeurtenis in de wereld een boom plant of ‘Viljoensdrif’ waar gasten kunnen genieten van een rivier boottocht met’Uncle Ben’. In Tulbagh hebben gasten de gelegenheid om Krone Borealis wijn te proeven terwijl men geniet van het prachtige uitzicht op het landgoed van de Twee Jonge Gezellen.
  De spookkelder van de Opstal Wine Estate nabij Rawsonville is een combinatie van uitstekende wijn, keuken en de koude rilling op de rug tijdens een tochtje in de ‘onderwereld’ vol spinnenwebben, wijnvaten en…spoken.

  Onderweg proeven we van traditionele mapoer (een sterke likeur).

  Lunch onderweg is niet inbegrepen alsook diner.
  Aankomst in het hotel in Kaapstad in de late namiddag.

  Overnachting inclusief ontbijt: Protea Hotel Fire & Ice

  More
 • Kaapse Schiereiland
  South Africa, Cape Town

  Vandaag is een rondrit op het Kaapse Schiereiland zeker een hoogtepunten van deze reis.

  We brengen een bezoek aan Kaappunt, Kaap de Goede Hoop en de Kirstenbosch Nationale Botanische Tuin.

  Lunch en diner zijn niet inbegrepen.

  Overnachting inclusief ontbijt: Protea Hotel Fire & Ice

  More
 • Kaapstad - Vertrek
  South Africa, Cape Town

  Vrije dag tot de transfer naar de Kaapstad internationale luchthaven voor de terugvlucht.

  Optioneel: halve daguitstap in het historische centrum van Kaapstad + Tafelberg (indien het weer het toelaat).

  De Tafelberg bij Kaapstad is een tafelberg op de westelijke kaap die uitkijkt over Kaapstad en omgeving.
  De berg heeft een kenmerkende platte bovenkant, en is ongeveer drie kilometer breed. De Tafelberg is van vanuit de weide omgeving te zien en is beeldbepalend voor de omgeving. Om die reden fungeert een gestyleerde afbeelding van de berg als vlag van Kaapstad en op stadlogo's. Het is tevens een belangrijke toeristische attractie.
  Inwoners van de stad die naar het zuiden (naar de de berg toe) kijken, zien links Duivelspiek (1000 m) en aan de rechterkant wordt de Tafelberg geflankeerd door Leeukop (669 m, Lion's Head) en Seinheuwel (350m, Signal Hill). De bovenkant van de berg is geregeld door wolken bedekt. De achterkant van de berg is complexer dan men zou denken wanneer men de berg van voren ziet. Het hoogste punt op de Tafelberg is McLear's Beacon met 1086 meter. Dit punt werd vernoemd naar een landmeter, Sir Thomas Maclear, die er een trigoniometrisch baken liet plaatsen. Vandaag de dag rest hiervan enkel nog een hoge stapel keien.
  Rondom de berg is het Nationaal park Tafelberg gelegen. De Tafelberg is het enige aardse fenomeen waar een sterrenbeeld (Mensa) naar vernoemd is. Dit sterrenbeeld is vernoemd naar de Franse sterrenkundige Nicolas de Lacaille die dit ontdekte tijdens zijn verblijf in de Kaap in het midden van de 18e eeuw. Het sterrenstelsel kan in de zuidelijke hemisfeer gezien worden; het is midden juli rond middernacht onder Orion te zien.
  Panorama vanop de Tafelberg. De foto kijkt naar het Noorden, en van west naar oost zijn Leeukop, Seinheuwel, Robbeneiland, het centrum van Kaapstad, de haven van Kaapstad, en Duivelspiek.

  EIND VAN DE REIS

  More
 • blank day
  Extra day
  South Africa
  Drag this day to whichever position you want and fill in how you want to experience this extra day.
Includes
 • English/African/German guidance
 • Safari
 • All meals
 • Excursions
 • Transfers
 • Passenger transport
Excludes
 • Entrance fees
Detailed information

Vertrek tijden: Volgens afspraak vanaf de OR Tambo Internationale Luchthaven in Johannesburg omstreeks 08h00

Begeleiding: tweetalige gidsen – Engels of Duitstalig (andere talen mogelijk mits supplement)

Aantal deelnemers: 2 tot 9 per voertuig

Accommodatie: 3* - 4* hotels en safari lodges

Voertuig: Luxe sedan of minibus

 

Practical information

Alle excursies zijn met Engelstalige of Afrikaanstalige gids.

Alle excursies zijn scheduled, dus met bus of minibus tenzij anders vermeldt (bijvoorbeeld privaat).
We raden aan om een reisverzekering af te sluiten (annulatie en medisch)
Raadpleeg de huisarts voor informatie over malaria preventie

 

 

Price from

€ 2345.00

Starting price per person, without flights

Detailed prices

My travel idea - Drag and drop in order you want...