en | Zuid-Afrika: KwaZulu Natal Noord en Maputoland (Tembe optie)

 • From € 1036

Achtdaagse parels van noordoost KwaZulu Natal

Schitterende 8-daagse reis in het noordoosten van de KwaZulu Natal Provincie. Absolute hoogtepunten zijn het Hluhluwe/Umfolozi Wildreservaat en het tot Werelderfgoed uitgeroepen iSimangaliso Nationaal Park. Kortom, volop natuur en een vleugje cultuur tijdens een overnachting in een traditioneel Zuludorp.

Dit programma kan perfect in combinatie met een Kaapstad - Wijnroute - Tuinroute route en ook met een Kruger Park route (via Swaziland).

Suggested itinerary
 • Aankomst in Johannesburg, door naar Durban
  South Africa, Durban

  Aankomst in Johannesburg (vlucht te vermelden). Meteen door met een vlucht (niet inbegrepen) naar de Shaka Internationale Luchthaven ten noorden van Durban. Emirates vliegt vanuit Dubai rechtstreeks naar Durban.

  De reisdocumenten zijn reeds overhandigd in Johannesburg waar we ook hulp krijgen om snel onze verbindingsvlucht te vinden in het domestic departures gebouw.

  Autoverhuur: Nissan 2.4 - 4x4 double cab: unlimited km, glas en bandenschade inbegrepen binnen de grenzen van Zuid-Afrika, gratis tweede chauffeur, diefstal verzekering en airport surcharge + contract fee.

  Exclusief in de autoverhuur is benzine/diesel, one way fee, administratieve kost voor boetes, GPS

  Een GPS toestel is verkrijgbaar (wel op voorhand boeken vanwege het hoogseizoen) tegen R75 per dag (op dit moment, prijs geldig tot eind oktober 2015) en mits een borg van R1’500 voor het toestel (wordt enkel bevroren op de kredietkaart dus niet afgehaald).

  Onze eindbestemming voor vandaag bevindt zich in Shakas Rock, een kust badplaats ten noorden van Durban en op 20 minuten rijden van de luchthaven.

  More
 • Shakas Rock - Hluhluwe
  South Africa, Hluhluwe

  Hluhluwe en Umfolozi behoren tot de oudste parken van Zuid-Afrika. Hluhluwe Park werd in 1895 opgericht maar het is pas in 1989 dat het gebied van de Corridor Reserve toegevoegd werd. Met zijn oppervlakte van 96.453 ha is het eveneens het derde grootste wildpark in Zuid-Afrika. Het park bevat 85 verschillende wilde dieren waaronder buffels, gnoes, zebra's, giraffen, olifanten, dwergantilopen, reebokken, leeuwen, luipaarden, hyena's, bavianen en krokodillen. Bovendien zijn er verschillende soorten neushoorns: de veel voorkomende witte neushoorn en de moeilijk te lokaliseren zwarte neushoorn die zich steeds schuil houdt in zeer dichte struikgewas. Naast de vele zoogdieren is het park ook een thuishaven voor meer dan 400 soorten vogels. Let er wel op dat de poorten in het Hluhluwi-Imfolozi van 05.00u tot 19.00u open zijn in de zomer (1 november – 28 februari) en 06.00u tot 18.00u tijdens de winter (1 maart – 31 oktober).

  Onze bestemming voor vandaag en mogen bevindt zich binnenin de grenzen van het Hluhluwe Wildreservaat. De lodge is daarmee de eerste privaat lodge in het reservaat en gaat pas open in februari 2015. De service is ongetwijfeld beter dan bij de 4-sterren lodge dat in handen is van KZN Wildlife!

  More
 • Hluhluwe
  South Africa, Hluhluwe

  Vroeg uit de veren voor een 4x4 safari in de privaat concessie. Na 2-3 uur rijden we terug naar de lodge en genieten er van het ontbijt met prachtig uitzicht over het reservaat.

  Tijd om te ontspannen rond het zwembad of wild observeren in en rond de dam.

  In de late namiddag volgt opnieuw een 4x4 safari op zoek naar groot en klein wild. Bij zonsondergang wordt er genoten van een versnapering en een drankje op een mooie en veilige locatie. Daarna zetten we onze safari verder in het donker op zoek naar wild met spotlights. Terug naar de lodge voor het diner.

  More
 • Hluhluwe - Maputoland
  South Africa, Tembe Elephant Park

  Enkele kilometers ten oosten van Ndumo ligt het Tembe Elephant Park dat verbonden is met het aansluitende park in Mozambique, dankzij het Transfrontier project (er zijn meerdere dergelijke grensoverschrijdende projecten in Zuidelijk Afrika).

  De Zuid-Afrikaanse zijde van het park omvat 30.000 hectare en werd opgericht ter bescherming van de Afrikaanse ‘tusker’ olifanten. Het waren voornamelijk de olifanten die hun toevlucht zochten vanuit Mozambique, doordat ze massaal afgeslacht werden tijdens verschillende burgerconflicten in dit land.

  Bezoekers die beschikken over een 4x4 voertuig kunnen op eigen tempo het gebied doorkruisen, op zoek naar de verschillende wildsoorten die er aanwezig zijn. De voornaamste dierensoorten die in het reservaat worden opgemerkt zijn vooral antilopen zoals nyala, impala en de kleinere duiker maar ook olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard (kortom de ‘Big Five) worden af en toe waargenomen. Momenteel leven er zo een 200 olifanten in het gebied.

  Opvallend voor de dikhuiden zijn hun  slagtanden, die heel wat groter is dan die van de olifanten die kunnen worden waargenomen in het Addo Nationaal Park in de Oost Kaap en Kruger Nationaal Park in het noordoosten van Mpumalanga en Limpopo. Dit zou te maken hebben met het feit dat de olifanten recentelijk nog bejaagd werden en dus de olifant zijn slagtanden als verdediging inzet, iets wat in Addo niet langer nodig is gezien de dieren reeds jaren beschermd zijn. Anderen zeggen dat de jacht in het verleden de genen van olifanten die grote slagtanden hebben stelselmatig uitgeroeid zijn en daar Tembe erg afgelegen is de sterke genen van reuze slagtanden behouden zijn.

  Het Tembe kamp bestaat uit verschillende tenten onder canvas, die sober maar smaakvol zijn ingericht. Het kamp is voorzien van stroom en gasten beschikken over warm water en douche in de tent. Het water wordt door middel van gas opgewarmd. Dagelijks word er in de namiddag en ochtend een gamedrive georganiseerd in open 4x4. De rangers staan via radio in verbinding met elkaar en verzorgen een gamedrive van 3 tot 3.5 uur waarbij je op zoek gaat naar het wild. Alle maaltijden zijn inbegrepen in het pakket. 's Avonds kunnen gasten genieten rond het heerlijke kampvuur van interessante lokale verhalen en een drankje. Al het personeel dat van dienst is in het kamp komt uit de lokale regio en de parkenraad wil hiermee een duurzame verbintenis aangaan inzake het verschaffen van werk en inkomen voor de lokale bevolking door middel van tewerkstelling.

  More
 • Maputoland
  South Africa, Tembe Elephant Park

  Geniet van het ontbijt na de ochtend safari.

  Daarna wat ontspannen (grijp misschien de kans om zelf het reservaat of delen van het iSimangaliso Nationaal Park te verkennen met de 4x4 huurwagen).

  Na de namiddag safari volgt het diner in de lodge.

  More
 • Maputoland - Melmoth
  South Africa, Melmoth

  Alweer vroeg uit de veren voor een 4x4 safari gevolgd door ontbijt.

  Daarna check-out en rit naar de Melmoth omgeving, een subtropische streek dat bekend staat om zijn tropische vruchten, veeteelt en suikerriet plantages.

  Indien we op tijd aankomen kunnen we te paard naar de lodge rijden of met een 4x4 voertuig. De paarden zijn heel zachtaardig en zelfs onervaren ruiters kunnen makkelijk met de dieren overweg.

  Na aankomst en tegen de avond aan krijgen we een begeleid bezoek in het cultureel dorp waar we de Prins en zijn echtenote(s) ontmoeten. Tijdens dit bezoek krijgen we reeds beter inzicht in het traditionele leven van de Zulu’s.

  Na het diner, indien het weer het toelaat in de boma (een half open ruimte) dat pal langs de bergrivier ligt, krijgen we een traditionele dansvoorstelling door de jongeren van het dorp onder begeleiding van enkele volwassenen.

  More
 • Melmoth - Shakas Rock
  South Africa, Shaka's Rock

  Deze ochtend maken we kennis met de krijgers van het dorp, die tonen hun kunnen in de gevechtstechnieken waarvoor de Zulu zo bekend zijn. Wie zin heeft kan zelfs een speer gooien.

  Omstreeks 10h00 – 10h30 verlaten we de lodge (te paard duurt het langer) en rijden vervolgens door naar Shakas Rock waar we opnieuw verblijven in hetzelfde gastenhuis als op dag 1.

  More
 • Shakas Rock
  South Africa, Durban

  Geniet van een vroeg ontbijt. Daarna rijden we (20 minuten) naar de luchthaven voor de terugvlucht (niet inbegrepen).

  Nota: een vlucht naar George is mogelijk in de ochtend en zodoende de Tuinroute te verkennen richting Kaapstad.

  EINDE VAN DE REIS

  More
 • blank day
  Extra day
  South Africa
  Drag this day to whichever position you want and fill in how you want to experience this extra day.
Includes
 • Safari
 • Meet & Greet
 • Breakfast
 • Dinner
 • Guided visits
Excludes
 • Car rental
 • Lunch
Price from

€ 1036.00

Starting price per person, without flights

Detailed prices

My travel idea - Drag and drop in order you want...