en | Zuid-Afrika: KwaZulu Natal noord en Maputoland (Thonga optie)

 • From € 1280

Hluhluwe / Umfolozi en het Werelderfgoed iSimangaliso Nationaal Park.

Schitterende 8-daagse reis in het noordoosten van de KwaZulu Natal Provincie. Absolute hoogtepunten zijn het Hluhluwe/Umfolozi Wildreservaat en het tot Werelderfgoed uitgeroepen iSimangaliso Nationaal Park. Kortom, volop natuur en een vleugje cultuur tijdens een overnachting in een traditioneel Zuludorp.

Dit programma kan perfect in combinatie met een Kaapstad - Wijnroute - Tuinroute route en ook met een Kruger Park route (via Swaziland).

Suggested itinerary
 • Aankomst in Johannesburg, door naar Durban
  South Africa, Shaka's Rock

  Aankomst in Johannesburg (vlucht te vermelden). Meteen door met een vlucht (niet inbegrepen) naar de Shaka Internationale Luchthaven ten noorden van Durban.
  De reisdocumenten zijn reeds overhandigd in Johannesburg waar we ook hulp krijgen om snel onze verbindingsvlucht te vinden in het domestic departures gebouw.

  Autoverhuur: unlimited km, glas en bandenschade inbegrepen binnen de grenzen van Zuid-Afrika, gratis tweede chauffeur, diefstal verzekering en airport surcharge + contract fee.
  Exclusief in de autoverhuur is benzine/diesel, one way fee, administratieve kost voor boetes, GPS

  Een GPS toestel is verkrijgbaar (wel op voorhand boeken vanwege het hoogseizoen) tegen EUR 5.20 per dag (op dit moment, prijs geldig tot eind oktober 2015) en mits een borg van EUR 105 voor het toestel (wordt enkel bevroren op de kredietkaart dus niet afgehaald).

  Onze eindbestemming voor vandaag bevindt zich in Shakas Rock, een kust badplaats ten noorden van Durban en op 20 minuten rijden van de luchthaven.

  More
 • Shakas Rock - Hluhluwe
  South Africa, Hluhluwe

  Hluhluwe en Umfolozi behoren tot de oudste parken van Zuid-Afrika. Hluhluwe Park werd in 1895 opgericht maar het is pas in 1989 dat het gebied van de Corridor Reserve toegevoegd werd. Met zijn oppervlakte van 96.453 ha is het eveneens het derde grootste wildpark in Zuid-Afrika. Het park bevat 85 verschillende wilde dieren waaronder buffels, gnoes, zebra's, giraffen, olifanten, dwergantilopen, reebokken, leeuwen, luipaarden, hyena's, bavianen en krokodillen. Bovendien zijn er verschillende soorten neushoorns: de veel voorkomende witte neushoorn en de moeilijk te lokaliseren zwarte neushoorn die zich steeds schuil houdt in zeer dichte struikgewas. Naast de vele zoogdieren is het park ook een thuishaven voor meer dan 400 soorten vogels. Let er wel op dat de poorten in het Hluhluwi-Imfolozi van 05.00u tot 19.00u open zijn in de zomer (1 november – 28 februari) en 06.00u tot 18.00u tijdens de winter (1 maart – 31 oktober).

  Onze bestemming voor vandaag en mogen bevindt zich binnenin de grenzen van het Hluhluwe Wildreservaat. De lodge is daarmee de eerste privaat lodge in het reservaat en gaat pas open in februari 2015. De service is ongetwijfeld beter dan bij de 4-sterren lodge dat in handen is van KZN Wildlife!

  More
 • Hluhluwe
  South Africa, Hluhluwe

  Vroeg uit de veren voor een 4x4 safari in de privaat concessie. Na 2-3 uur rijden we terug naar de lodge en genieten er van het ontbijt met prachtig uitzicht over het reservaat.
  Tijd om te ontspannen rond het zwembad of wild observeren in en rond de dam.
  In de late namiddag volgt opnieuw een 4x4 safari op zoek naar groot en klein wild. Bij zonsondergang wordt er genoten van een versnapering en een drankje op een mooie en veilige locatie. Daarna zetten we onze safari verder in het donker op zoek naar wild met spotlights. Terug naar de lodge voor het diner.

  More
 • Hluhluwe - iSimangaliso Nationaal Park
  South Africa, Isipingo Beach

  De moeraslanden van iSimangoliso / Greater St. Lucia liggen aan de oostkust van KwaZoeloe-Natal in Zuid-Afrika, zo'n 275 kilometer ten noorden van Durban. Het moeraslandpark is het op twee na grootste park van Zuid-Afrika en omvat 280 kilometer kustlijn, van de Mozambiquaanse grens in het noorden tot Mapelane ten zuiden van het estuarium van St. Lucia. Het beslaat 3280 km² aan natuurlijke ecosystemen. Het park omvat het St. Lucia wildreservaat, False Bay Park, St. Lucia Marine Reserve, Sodwana Bay National Park, Maputaland Marine Reserve, Cape Vidal, Ozabeni, Mafabeni, Tewate Wilderness Area en Mkuze wildreservaat.

  Ecosysteem
  Het moerasland is een zoutwater systeem dat bestaat uit vijf afzonderlijke ecosystemen. De systemen functioneren onafhankelijk van elkaar, maar zijn volledig met elkaar geïntegreerd. De vijf ecosystemen in het park zijn:

  -het marine systeem - de warme Indische Oceaan met de meest zuidelijke koraalriffen van Afrika, ondergrondse valleien en lange zandstranden.
  -de oostelijke kusten - een systeem van duinen dat bestaat uit hoge rechte duinen en subtropische bossen, grasland en moerasland.
  -Het merensysteem - inclusief de met het estuarium verbonden meren St. Lucia en Kosi en de vier grote zoetwater meren van Sibaya, Ngobezeleni, Noord-Bhangazi en Zuid-Bhangazi.
  -de moerassen Mkhuze en Umfolozi - met moerasbossen en grote moerassen van riet en papyrus.
  -De westelijke kusten - inclusief antieke terrassen en droge savanne wouden.

  More
 • iSimangaliso Nationaal Park
  South Africa, iSimangaliso National Park

  Geniet van het ontbijt met daarna een ochtend activiteit naar keuze.
  Bij goed weer kan zelfs het diner opgediend worden op of nabij het strand.

  More
 • Maputoland - iSimangaliso - Lake Sibaye - Melmoth
  South Africa, Melmoth

  Alweer vroeg uit de veren voor een 4x4 safari gevolgd door ontbijt.
  Daarna check-out en rit naar de Melmoth omgeving, een subtropische streek dat bekend staat om zijn tropische vruchten, veeteelt en suikerriet plantages.
  Indien we op tijd aankomen kunnen we te paard naar de lodge rijden of met een 4x4 voertuig. De paarden zijn heel zachtaardig en zelfs onervaren ruiters kunnen makkelijk met de dieren overweg.
  Na aankomst en tegen de avond aan krijgen we een begeleid bezoek in het cultureel dorp waar we de Prins en zijn echtenote(s) ontmoeten. Tijdens dit bezoek krijgen we reeds beter inzicht in het traditionele leven van de Zulu’s.
  Na het diner, indien het weer het toelaat in de boma (een half open ruimte) dat pal langs de bergrivier ligt, krijgen we een traditionele dansvoorstelling door de jongeren van het dorp onder begeleiding van enkele volwassenen.

  More
 • Melmoth - Shakas Rock
  South Africa, Shaka's Rock

  Deze ochtend maken we kennis met de krijgers van het dorp, die tonen hun kunnen in de gevechtstechnieken waarvoor de Zulu zo bekend zijn. Wie zin heeft kan zelfs een speer gooien.
  Omstreeks 10h00 – 10h30 verlaten we de lodge (te paard duurt het langer) en rijden vervolgens door naar Shakas Rock waar we opnieuw verblijven in hetzelfde gastenhuis als op dag 1.


  More
 • Melmoth - Shakas Rock
  South Africa, Unknown city

  Geniet van een vroeg ontbijt. Daarna rijden we (20 minuten) naar de luchthaven voor de vlucht naar Johannesburg of een verlenging naar de Tuinroute en aansluitend Kaapstad (vlucht niet inbegrepen).

  More
 • blank day
  Extra day
  South Africa
  Drag this day to whichever position you want and fill in how you want to experience this extra day.
Includes
 • Safari
 • Meet & Greet
 • Travel documents
 • Snorkeling
 • Breakfast
 • Dinner
 • Guided visits
Excludes
 • Car rental
 • Lunch
Price from

€ 1280.00

Starting price per person, without flights

Detailed prices

My travel idea - Drag and drop in order you want...