en | Botswana self-drive met 4x4

 • From € 3945

Botswana : Ontdek een land zoals geen ander, een meesterstuk van de natuur in dit ongetemde land.

 • Botswana is een paradijs voor natuurliefhebbers!
 • Dit programma kan ook met 4x4 safari camper en lager budget!


BB = bed & breakfast – DBB = diner, bed & breakfast – FB = volpension  – L = lunch – FB+ACT = vol pension + activiteiten - FI = vol inclusief (activiteiten, locale dranken en/of toegangsgelden en alle maaltijden)


Nota: dit programma is op aanvraag over de Kerstperiode (15 december tot 31 december)

Suggested itinerary
 • Aankomst in Maun

  Bij aankomst op de luchthaven van Maun halen we ons4x4 voertuig op (optioneel daar wij aan u de keuze geven welk voertuigtype het meest geschikt is voor u).

  Een 4x4 voertuig met volledige kampeeruitrusting kan ook. In dit geval blijft het programma nagenoeg hetzelfde maar men verblijft dan uiteraard niet in lodges maar op camp sites.

  Rit naar de Thamalakane River Lodge of the Royal Tree Lodge (twee opties mogelijk in twee verschillende prijsklassen).

   

  Overnachting in een chalet inclusief ontbijt: THAMALAKANE RIVER LODGE***+

  of

  Overnachting in een luxe safari tent inclusief ontbij en diner: THE ROYAL TREE LODGE****

  More
 • Moremi Wildreservaat
  Botswana, Moremi Wildlife Reserve

  Vandaag rijden we naar het Moremi Wildreservaat, ongeveer 135 km lange rit (+/- 4-5 uur).

  Het Moremi Wildreservaat is gelegen aan de rand van de Okavango Delta, langs de Khwai Rivier.

  Het Moremi Wildreservaat is één van de belangrijkste en meest bezochte wildparken van Botswana. Het is een uitgestrekt gebied ten noordoosten van Maun (de safari hoofdstad van Botswana). Delen van de Okavango Delta (Chiefs Island) vallen binne het Moremi Wildreservaat.

  Het Moremi reservaat bevindt zich in het oostelijk deel an de Okavango Delta en is vernoemd naar Chief Moremi van de BaTawana stam. Moremi werd uitgeroepen als een wildreservaat en niet een nationaal park, vanwege de BaSarwa of Bushmen die verondersteld waren in het gebied te leven.

  In de jaren '60 van vorige eeuw besloot de regering van Botswana om de Bushmen dorpen plat te branden en hen te hervestigen buiten het reservaat op de andere oever van de Khwai rivier. Binnen de dorpsgemeenschap is tot op de dag van vandaag nog steeds ontevredenheid over deze beslissing en er zou sprake zijn om de Bushmen opnieuw toe te laten aan de andere kant van de rivier.

  Overnachting inclusief alle maaltijden, locale dranken en safari activiteiten: CAMP XAKANAXA****

   

  More
 • Moremi Wildreservaat
  Botswana, Moremi Wildlife Reserve

  In het Moremi Wildreservaat is er permanent water maar ook drogere gebieden. Prominente geografische locaties zijn Chiefs Island en de Moremi Tong. In het noordoosten grenst het reservaat aan het Chobe Nationaal Park.

  Van de 5000 m² is slechts 30% van het reservaat land en het overgrote deel is de Okavango Delta zelf.

  Het reservaat leent zich uitstekend om een Mekoro tocht te ondernemen (meervoud voor Mokoro), tegenwoordig geen uitgeholde boomstammen meer maar glasvezel, simpelweg om de oeroude bomen het gebied te beschermen.

  Overnachting inclusief alle maaltijden, locale dranken en safari activiteiten: CAMP XAKANAXA****

  More
 • Moremi Game Reserve - Khwai Concession (+/- 85 km - 3/4 uur rijden)
  Botswana, Moremi Wildlife Reserve

  Geniet van de rit naar Xakanaxa naar de Khwai Tented Camp in de Khwai Consessie.

  De privaat Khwai Concessie is gelegen langs het Moremi Wildreservaat.

  Kwhai is ook bekend om zijn grote palm eilanden en grote droge delen waar groot wild gezien kan worden.

  De concessie heeft prachtige meren en kanalen met helder water waar je zelfs de zandbodem kan zien. Na het optrekken van de ochtend mist zien we misschien de kleine bijeneter rondvliegen in de papyrus of de malachiet koningsvisser die zit te snoepen van een kleine zilveren vis en ... zelfs misschien een otter dat zich tegoed komt doen van een vis.

  De waterwegen zijn vaak begroeid met zowel dat als nacht lelies. Op de palm eilanden en grasvlaktes worden vaak kuddes buffel, zebra, wildebeest en giraf gezien terwijl de leeuwen zich verstoppen in het lange gele gras op zoek naar een prooi. Ook het luipaard, cheetah en grote kuddes olifanten worden regelmatig gezien.

  Overnachting inclusief alle maaltijden, locale dranken en safari activiteiten: CAMP KHWAI TENTED CAMP****

  More
 • Khwai Concessie
  Botswana, Moremi Wildlife Reserve

  Het Khwai Tented Camp werd vrij recent hervestigd in een semi-permanente locatie dat in handen is van de locale bevolking, aan de oostelijke grens van het Moremi Wildreservaat.

  Deze nieuwe locatie ligt op de oevers van een lagune dat in de Khwai Rivier uitmondt dat op zich de grens vormt tussen het land van de locale bevolking en het reservaat.

  Behalve dag 4x4 safari's met Afrika's grootste attracties - leeuw, cheetah, luipaard, wilde hond, olifant, buffel, nijlpaard en giraf - gasten hebben de mogelijkheid om 's nachts op zoek te gaan naar wild. Dit en ook wandel safari onder begeleiding van een gewapende ranger zijn over het algemeen verboden in nationale parken en wildreservaten.

  Gasten hebben ook de kans om het leadwood en mopane houtland  te verkennen alsook de graslanden op de oevers van de Khwai Rivier tevoet.

  Overnachting inclusief alle maaltijden, locale dranken en safari activiteiten: CAMP KHWAI TENTED CAMP****

  More
 • Khwai Concessionto Savuti (Chobe Nationaal Park) +/- 150 km of ongeveer 4-5 uur rijden
  Botswana, Savuti

  Vandaag rijden we van Khwai naar Savuti, een gebied dat deel uitmaakt van het Chobe National Park.

  Het nationaal park bevindt zich in het noordwesten van Botswana en beschikt over één van Afrika’s grootste wilde dieren concentraties. Wat oppervlakte betreft, dit reservaat is het 3e grootste reservaat in Botswana na het Centraal Kalahari Wildreservaat en het Gemsbok Nationaal Park, maar is wel het meest diverse. Het reservaat is ook het eerste in Botswana en beschikt over 4 afzonderlijke ecosystemen:

  Het Serondela gebied (of Chobe rivierbedding), bevindt zich in het extreme noordoosten van het reservaat. Karakteristiek voor dit gebied is groene vlaktes en dicht teak woud. De Chobe Rivier vloeit langs de noordoostelijke grens van het reservaat en het is een drinkplaaats voor olifanten en buffels tijdens het droogte seizoen.

  De erg bekende bijeneter wordt hier vaak gezien langs de rivier. Dit is meer dan waarschijnlijk het meest bezochte deel van het reservaat omdat het niet ver is van de Victoria Watervallen. Kasane, langs de oevers van de rivier, is de belangrijkste stad in de regio en is tevens de meest noordelijke toegang tot het reservaat.

  Overnachting inclusief alle maaltijden, locale dranken en safari activiteiten: CAMP SAVUTI SAFARI LODGE****+

  More
 • Savuti - Chobe Nationaal Park
  Botswana, Chobe National Park

  Het Savuti Marsh gebied, 10.878 km² groot, strekt zich uit in het westelijk deel van het reservaat (50 km ten noorden van de Mababe Gate). De Savuti Marsh is een overblijfsel van een groot meer dewelke zijn waterbron afgesloten werd door tectonische aardverschuivingen. Tegenwoordig wordt het gebied gevoed met water door het Savuti Kanaal dat tijdens regenval verschijnt en dan weer opnieuw verdijwnt. Het kanaal stopt vaak met vloeien voor een lange tijd en begint mysterieus opnieuw wat het direct resultaat is van tectonische bewegingen in de regio. Het resultaat is honderden dode bomen langs de kanaal oevers. De regio is ook bedekt met enorme savanne en rollende graslanden wat een dynamische wildpopulatie tot stand brengt. Tijdens het droogteseizoen, toeristen gaan tijdens de safari op zoek naar wrattenzwijnen, kudu’s, impala’s, zebra’s, wildebeesten maar ook vooral olifanten. Tijdens het regenseizoen is het gebied erg in trek bij vogels (450 soorten in het gehele reservaat). Groepen leeuwen, hyena’s, zebra’s en de zeldzame cheetah worden vaak gespot. Daarmee is het gebied ook beroemd voor de jaarlijkse zebra migratie wat uiteindelijk roofdieren aantrekt. 

  Overnachting inclusief alle maaltijden, locale dranken en safari activiteiten: CAMP SAVUTI SAFARI LODGE****+

  More
 • Chobe Nationaal Park
  Botswana, Chobe National Park

  De Muchenje Safari Lodge heeft een unieke ligging in het westen van Botswana's beroemde Chobe Nationaal Park.

  Gelegen op een rotsformatie met zicht over de Chobe Rivier, Namibië's Caprivi Strip en de seizoensgebonden vloedpannen.

  Overnachting inclusief alle maaltijden, ongelimiteerde safari activiteiten inclusief 4x4 safari, wandel safari, rivier cruise, nacht safari, dorpsbezoeken, alle dranken, park toegangsgelden, wasserijdienst en taksen: MUNCHENJE SAFARI LODGE ****

  More
 • Chobe Nationaal Park
  Botswana, Chobe National Park

  Chobe is beslist één van de beste reservaten ter wereld om wild te observeren. Muchenje heeft een perfecte locatie en dan ook een uitgelezen kans om het beste van Chobe te zien.

  Chobe is beroemd om de grote kuddes olifanten en buffels, samen met een resem roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en de uiterst bedreigde wilde honden. Naast groot wild is er ook een grote variatie aan vogelsoorten.

  Overnachting inclusief alle maaltijden, ongelimiteerde safari activiteiten inclusief 4x4 safari, wandel safari, rivier cruise, nacht safari, dorpsbezoeken, alle dranken, park toegangsgelden, wasserijdienst en taksen: MUNCHENJE SAFARI LODGE ****

  More
 • Chobe Nationaal Park - Kasane (+/- 30 km of 1 uur rijden)
  Botswana, Chobe National Park

  Rijdt rustig door naar Kasane. We komen aan bij de Chobe Safari Lodge waar we het 4x4 voertuig (optioneel) afleveren.

  Geniet van een vrij dag bij de lodge of neem deel aan één van de safari activiteiten (optioneel).

  De lodge bevindt zich op de oevers van de Chobe Rivier en deel de grens met het Chobe Nationaal Park.

   

  Overnachting in een standaard kamer inclusief ontbijt: CHOBE SAFARI LODGE

  More
 • Kasane - Victoria Falls (Zimbabwe) (+/- 80 km of 2 uur rijden)
  Zimbabwe, Victoria Falls

  Na het ontbijt transfer over de weg naar Victoria Falls aan de Zimbabwe kant van de machtige Zambezi Rivier.

  De Victoria Watervallen zijn één van de meest spectaculaire natuurwonderen ter wereld.

  De locale bevolking noemt de watervallen ‘Mosi-oa-Tunye’ ofwel ‘de rook dat donderd’, en verwijst naar het donderende geluid van het water dat de diepte induikt en de bijgevolg stof- waterpluim dat opstijgt.

  De Victoria Falls zijn 1.708 meter breed en zijn daarmee het grootste watergordijn op aarde. Met zijn 90 tot 107 meter hoogte stort het water in de Zambezi Kloof…een duizelingwekkende 550.000 m³ water per minuut.

  Victoria Falls (het stadje) heeft nog niet veel van zijn oude geschiedenis verloren en is meer dan waarschijnlijk nog niet erg veel veranderd sinds de beroemde ontdekkingsreiziger, David Livingstone, er voet aan grond zette in 1860. De watervallen en het omliggende gebied zijn uitgeroepen tot nationaal Park en ook Wereld Erfgoed site om verdere commercialisering tegen te gaan.

  Inclusief in dit pakket is een begeleid bezoek aan de Victoria Watervallen (Engelstalige gids, andere delen beschikbaar tegen extra kostprijs) en inclusief toegang tot het natuurpark, een zonsondergang boottocht op de Zambezi Rivier inclusief toegang tot het natuurpark.

   

  Overnachting in een standaard kamer inclusief ontbijt: VICTORIA FALLS SAFARI LODGE

  More
 • Victoria Falls (Zimbabwe)
  Zimbabwe, Victoria Falls

  Ontbijt in het hotel.

  Geniet van een 30 minuten lange helicopter vlucht over de Victoria Watervallen (inclusief toegang tot het park). Dit is bekend als de 'Flight of the Angels' (de vlucht van de engelen). Dit is een eenmalige belevenis in uw leven! Transfer terug naar het hotel waar we de rest van de dag nagenieten van deze ongelooflijke ervaring.

   

  Overnachting in een standaard kamer inclusief ontbijt: VICTORIA FALLS SAFARI LODGE

  More
 • Victoria Falls (Zimbabwe) -vlucht naar huis
  Zimbabwe, Victoria Falls

  Ontbijt in het hotel.

  Vrije tijd tot de transfer over de weg naar de Victoria Falls Airport (of Livingstone Airport optioneel) voor uw vlucht naar huis of via Johannesburg (vlucht niet inbegrepen).


  EINDE VAN DE REIS

  More
 • blank day
  Extra day
  Botswana
  Drag this day to whichever position you want and fill in how you want to experience this extra day.
Includes
 • All meals
 • Excursions
 • Transfers
Excludes
 • Visa cost (if applicable)
 • International and regional flights + taxes
 • Optional activities
 • Entrance fees
Detailed information

OVER BOTSWANA


Botswana is vlak en ongeveer 70% van de landoppervlakte is de Kalahari Halfwoestijn. Het land grenst aan Zuid-Afrika in het zuiden en zuidoosten, Namibië in het westen en noorden en Zimbabwe in het noordoosten. De grens in het noorden met Zambia nabij Kazungula is niet meer dan een paar honderd meter lang.

Een gemiddeld groot land met slechts net over 2 miljoen inwoners, Botswana is één van de meest schaars bevolkte landen ter wereld. Het land was ooit het armste land in Afrika toen het van het Verenigd Koninkrijk onafhankelijk werd in 1966. Na de onafhankelijkheid heeft Botswana zich totaal weten te transformeren in één van de snelst groeiende economieën ter wereld met een GDP per capita van ongeveer USD 14.000 en met zijn hoog nationaal inkomen, mogelijks op de vierde plaats op het Afrikaanse Continent en is zeker een uitstekend voorbeeld van een land met een gemiddelde levensstandaard. Botswana is ook lid van de Afrikaanse Unie, heeft een sterke democratische traditie en heeft de tweede hoogste Menselijke Ontwikkelingsindex van e Sub-Sahara Afrikaanse landen.

 Met zijn 581.730 km² is Botswana het 48e grootste land ter wereld. De oppervlakte van Botswana is vergelijkbaar met dat van Madagascar en is iets kleiner dan de Amerikaanse staat Texas en de Canadese provincie Manitoba.

Botswana is voor het overgrote deel vlak met hier en daar licht golvend heuvelland dat in hoofdzaak gedomineerd wordt door de Kalahari. De Okavango Delta is één van ‘s werelds grootste binnenlandse delta’s en bevindt zich in het noordwesten van het land. De Makgadikgadi Pan, een grote zoutpan, bevindt zich in het noorden van het land.

Het Limpopo Rivier basin, de grootste vlakte in Zuidelijk Afrika, ligt gedeeltelijk in Botswana (het Notwane, Bonwapitse, Mahalpswe, Lotsane, Motloutse en de Shashe) in het oostelijk deel van het land.

Notwane voed de hoofdstad Gaborone met vers water uit de Gaborone Dam. De Chobe Dam in het noorden vormt de grens tussen met de Namibische Zambezi regio. De Chobe Rivier ontmoet de Zambezi Rivier nabij Kazungula (dit betekent kleine worstboom, op de plek waar de Sebitwane en de Makololo stammen de Zambezi Rivier oversteken naar Zambia).

Botswana heeft een enorme diversiteit aan wild. In de delta en woestijn gebieden zijn er graslanden en savanne. Hier vinden we het Blauwe Wildebeest, antilopen,  andere zoogdieren en vogelsooten.

Het noorden van Botswana heeft één van de laatste grote populaties wilde honden in het wild. Chobe Nationaal Park in het Chobe District, heeft één van s’ werelds grootste olifant concentraties.

Het park heeft een oppervlakte van 11.000 km² en is het woongebied van zowat 350 vogelsoorten.

Het Chobe Nationaal Park en het Moremi Wildreservaat (in de Okavango Delta) zijn de grootste toeristische attracties.

Andere boeiende reservaten zijn het Centraal Kalahari Wildreservaat in de Kalahari van het Ghanzi District; het  Makgadigadi Pans Nationaal Park en Nxai Pan Nationaal Park are in Centraal District van de Makgadigadi Pan. Mashatu Game Reserve is een privaat reservaat: op de plaats waar de Shashe Rivier in de  Limpopo Rivier vloeit in het oosten van het land. Een andere privaat reservaat is het Mokolodi Natuurreservaat nabij Gaborone. Er zijn ook een aantal reservaten die zich gespecialiseerd hebben zoals bijvoobeeld het Khama Rhino Sanctuary (voor neushoorns) en het Makgadikgadi Sanctuary (voor flamingo’s). Deze reservaten bbevinden zich in het Centraal District.

Practical information

Nota: u zal reizen in een malaria risico gebied, neem contact op met de huisharts!

 

Price from

€ 3945.00

Starting price per person, without flights

Detailed prices

My travel idea - Drag and drop in order you want...